A rendszergazda szerepe a biztonságban

, , A rendszergazda szerepe a biztonságban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Amióta megjelentek a számítógépek, azóta sajnos a biztonságnak is komoly szerepet kell tulajdonítani.

informatikai-biztonságtechnika
informatikai-biztonságtechnika

Az internet és az anonimitást biztosító szoftveres és hardveres megoldások pedig ezt első számú prioritássá emelete. Azon túl menően, hogy a olyan jelszavakat használunk, amely kellő bonyolultságú, pl. tartalmaz kis + nagy betűket, számokat valamint speciális karaktert, ezen felül még a hosszúságra és a rendszeres változtatásra is érdemes ügyelni.

szerver terem
szerver terem

Minden rendszer legsérülékenyebb pontja az emberi tényező – egy számítógéprendszert üzemeltető szakember szerint -, hiszen hiába használjuk a leg kifinomultabb védelmi rendszereket és tartjuk frissen a vírusirtót vagy éppen a Windows operációs rendszert, ha a felhasználó fertőzött webholdalt látogat, akkor könnyen megeshet, hogy a rendszergazda által tett óvintézkedések ellenére valamilyen rosszindulatú kód futtatásra kerül.

jelszó védelem
jelszó védelem

Ma már ritkán készítenek olyan vírust vagy trójait, mint régen, hogy csak megviccelik a számítógép tulajdonost, ma már sokkal inkább az adatainkra utaznak a kiberbűnözök. Ahogy az életben is, úgy az informatikában is a legfontosabb a körültekintő megelőzés.

vírus védelem
vírus védelem