A meta leírás fontossága

, , A meta leírás fontossága bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Minden esetben fontos az adott web oldalon található szöveg, hiszen ez nagymértékben meghatározza azt, hogy a Google pontosan hova is sorol minket a találati listákon. A keresőoptimalizálás célja, hogy minél rövidebb idő alatt, minél jobb helyezéseket érjünk el, azonban ehhez megfelelő alapok is kellenek.

Többek között a meta leírás is a segítségünkre lehet, amelynek a célja, hogy az adott web oldalon található tartalmat foglalja össze. Ez azért nagyon fontos, mert igen gyakori eset, hogy a Google ezt a szöveget jeleníti meg akkor, amikor az egyes oldalakat a találati listáján rangsorolja. Éppen ezért legalább akkora a jelentősége, mint a Title elemnek. Általában a meta leírás a portál HEAD elemében található, valamint külseje egy előre meghatározott szabály alapján néz ki úgy, ahogy. Amennyiben megfelelő a meta leírás, akkor a felesleges kattintásokat is elkerülhetjük, hiszen a keresők mielőtt rákattintanak a portálunkra, pontosan láthatják, hogy az összességében mit is tartalmaz.

 

Nem szabad a szövegnek túl rövidnek lennie, valamint a relevancia is igen sokat nyom a latba. Bővebben a www.veteranlink.hu keresőoptimalizálás szakértői portálon.